Кулинарни рецепти » Салата от фасул и червено цвекло

 Салата от фасул и червено цвекло

Продукти:

• 500 г сварено червено цвекло
• 100 сварен бял фасул
• 100 г зелен фасул от консерва
• 1 стрък праз
• 1 круша
• 1 с.л. запечени и смлени лешници
• сол

За заливката:

• 1 к.ч. зехтин
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. синапено семе

Начин на приготвяне:

Обелваме крушата и я нарязваме на филийки. Отцеждаме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Зеления фасул нарязваме на парченца, а праза – на тънки колелца.

Смесваме всички продукти. Прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг приготвен от оцета и зектина, счуканите чесън и синапено семе и ситно нарязания копър.

Разбъркваме и оставяме салатата 1 час на хладно, за да поеме ароматите. Преди поднасяне поръсваме с лешниците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало