Кулинарни рецепти » Салата от фасул и червено цвекло

 Салата от фасул и червено цвекло

Продукти:

• 500 г сварено червено цвекло
• 100 сварен бял фасул
• 100 г зелен фасул от консерва
• 1 стрък праз
• 1 круша
• 1 с.л. запечени и смлени лешници
• сол

За заливката:

• 1 к.ч. зехтин
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. синапено семе

Начин на приготвяне:

Обелваме крушата и я нарязваме на филийки. Отцеждаме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Зеления фасул нарязваме на парченца, а праза – на тънки колелца.

Смесваме всички продукти. Прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг приготвен от оцета и зектина, счуканите чесън и синапено семе и ситно нарязания копър.

Разбъркваме и оставяме салатата 1 час на хладно, за да поеме ароматите. Преди поднасяне поръсваме с лешниците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало