Продукти:
•	500 г червени камби
•	2 с.л. оцет
•	1 к.ч. олио
•	1 щипка захар
•	сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри камби, почистваме ги от дръжките и семената и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме изпържените камби, оставяме да изстинат напълно и ги нареждаме в салатиера. 
Заливаме със смес от оцета и 2-3 с.л. от олиото, в което сме пържили камбите. Посоляваме на вкус и поръсваме захарта. 
Оставяме салатата да престои 1 час, като през това време два-три пъти обръщаме камбите.
 
              Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
 
              Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
 
              Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
 
              Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...