Продукти:
• 2 ч.ч. царевични зърна
• 10 ореха
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• оцет, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме орехите с чесъна.
Заливаме царевичните зърна със студена вода и ги оставяме да киснат 5-6 часа. Отцеждаме ги, слагаме ги в тенджера под налягане и наливаме 2 ч.ч. подсолена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин.
Прецеждаме сварените зърна през гевгир и ги смесваме със счуканите орехови ядки. Прибавяме черен пипер, сол и оцет на вкус и разбъркваме.
Изсипваме салатата в широка чиния за сервиране, заливаме с олиото и поднасяме.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...