Продукти:
• 1 зелена салата
• 1 зелена печена чушка
• 1 червена печена чушка
• 3 стръкчета целина
• 1 морков
• 1 връзка репички
• 1 червен лук
• 1 с.л. белени слънчогледови семки
За заливката:
• 1-2 с.л. оцет
• 3 с.л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките нарязваме на лентички, обеления лук – на пръстенчета, моркова – на пръчици, репичките – на две или четири, измитата и подсушена салата на ситно.
Прехвърляме в салатиера, объркваме зеленчуците и ги поръсваме с нарязаните на ситно стебла целина.
В купа объркваме продуктите за заливката и поливаме салатата.
В сух тефлонов тиган леко запичаме семките и наръсваме с тях салатата.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...