Продукти: 
•	1 зелена салата
•	1 зелена печена чушка
•	1 червена печена чушка
•	3 стръкчета целина
•	1 морков
•	1 връзка репички
•	1 червен лук
•	1 с.л. белени слънчогледови семки
За заливката: 
•	1-2 с.л. оцет
•	3 с.л. зехтин
•	сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките нарязваме на лентички, обеления лук – на пръстенчета, моркова – на пръчици, репичките – на две или четири, измитата и подсушена салата на ситно. 
Прехвърляме в салатиера, объркваме зеленчуците и ги поръсваме с нарязаните на ситно стебла целина. 
В купа объркваме продуктите за заливката и поливаме салатата. 
В сух тефлонов тиган леко запичаме семките и наръсваме с тях салатата. 
 
              Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
 
              Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
 
              Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
 
              Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...