Продукти: (за 6 порции)
• 500 г моркови
• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 6 маслини
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 3-4 с.л. зехтин
• суха горчица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги нарязваме на едри парчета. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Смесваме я с морковите и прибавяме ситно нарязаните магданоз и праз.
Почистваме маслините от костилките, разрязваме ги на две и ги слагаме в салатата.
Отделно смесваме зехтина с лимоновия сок, подправяме с горчица и сол на вкус и разбиваме много добре. Заливаме продуктите с така приготвения сос и разбъркваме внимателно, докато сосът попие.
Оставяме салатата за 45 мин в хладилника. След това разбъркваме отново и поднасяме.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...