Продукти: (за 6 порции)
• 500 г моркови
• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 6 маслини
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 3-4 с.л. зехтин
• суха горчица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги нарязваме на едри парчета. Обелваме ряпата и я настъргваме на едро ренде. Смесваме я с морковите и прибавяме ситно нарязаните магданоз и праз.
Почистваме маслините от костилките, разрязваме ги на две и ги слагаме в салатата.
Отделно смесваме зехтина с лимоновия сок, подправяме с горчица и сол на вкус и разбиваме много добре. Заливаме продуктите с така приготвения сос и разбъркваме внимателно, докато сосът попие.
Оставяме салатата за 45 мин в хладилника. След това разбъркваме отново и поднасяме.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...