Продукти: (за 4 порции) 
•	1 малка кутийка варена царевица
•	1 червена пиперка
•	1/2 сварена бяла риба
•	1 парче овче сирене
•	няколко листа зелена салата
•	4-5 с. л. олио
•	2 с. л. оцет
•	1 ч. л. горчица
•	1 главичка лук
•	жълтъците на 2 сварени яйца
•	магданоз
•	сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Покриваме елипсовидна чиния с листата от салатата. 
Нарязваме на ситно варената риба и пиперката (няколко кръгчета оставяме за украса), смесваме ги и изсипваме в средата на чинията. Покриваме с  царевицата и гарнираме с парченца сирене, стръкчета магданоз и кръгчета пиперка. 
Преди поднасяне заливаме салатата със смес от олиото, жълтъците, оцета, ситно нарязания лук, черния пипер и солта. 
 
              Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
 
              Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
 
              Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
 
              Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...