Продукти:
• 1 кг картофи
• 60 г краве масло
• 1 стрък копър
• кимион
• 2-3 с.л. тиквено семе
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на едри кубчета и ги сваряваме в подсолена вода, към която сме прибавили малко кимион и половината от маслото. Внимаваме да не омекнат много.
Изваждаме ги, подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с останалото разтопено масло. Поръсваме със ситно нарязан копър и счукано на ситно тиквено семе.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...