Кулинарни рецепти » Сирене с лук и яйца

 Сирене с лук и яйца

Продукти:

• 150 г сирене
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Измиваме сиренето и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме лука и магданоза на дребно и ги смесваме. Настъргваме твърдо сварените яйца на едро ренде.

В индивидуални чинийки или в плато подреждаме сиренето, върху него разстиламе сместа от лука и магданоза, а най-отгоре покриваме с настърганите яйца.

Посоляваме леко, поръсваме с олиото и червения пипер, украсяваме с листенца от магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало