Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 500 г картофи
• 1 ч.ч. сварен бял боб
• 2 глави лук
• 4-5 кисели краставички
• олио, оцет и сол
Начин на приготвяне:
Измиваме цвеклото и го слагаме да ври в подсолена вода. След 30 мин добавяме картофите. Когато продуктите се сварят, отцеждаме, обелваме ги и ги нарязваме на малки кубчета.
Красатавичките също режем на кубчета, а лука - на ситно. Смесваме всичко заедно с боба, слагаме олио, оцет и сол на вкус и бъркаме, докато салатата стане червена.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...