Продукти:
• 12-14 сухи червени чушки
• 1 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 3-4 глави лук
• 4 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на парчета и ги слагаме в тенджера. Заливаме с топла вода, която да ги покрие. Посоляваме и прибавяме оцета, олиото и ситно нарязаните скилидки чесън.
На фурна или котлон опичаме сложения в тавичка необелен лук. После го обелваме, нарязваме го на филийки и го прибавяме към чушките. Под похлупак варим на умерен огън. Когато сместа кипне, отстраняваме тенджерата от огъня и отцеждаме.
Щом изстине, прибавяме нарязаните на малки кубчета твърдо сварени яйца и разбъркваме. Разпределяме салатата в чинии за сервиране и заливаме с част от маринатата, в която сме варили продуктите.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...