Продукти: 
•	1 ч.ч. зрял фасул
•	1 глава лук
•	2 твърдо сварени яйца
•	3 с.л. оцет
•	3-4 с.л. олио
•	2 с.л. ситно нарязан магданоз
•	10-12 маслини
•	1 лимон
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го оставяме да изстине. После прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз и нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца. 
Поръсваме олиото и оцета и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране. Украсяваме с маслините и кръгчета от лимона.
 
              Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
 
              Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
 
              Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
 
              Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...