Продукти:
• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1 глава лук
• 2 твърдо сварени яйца
• 3 с.л. оцет
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 10-12 маслини
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го оставяме да изстине. После прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз и нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца.
Поръсваме олиото и оцета и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране. Украсяваме с маслините и кръгчета от лимона.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....