Продукти:
• 8 по-големи твърди домата
• 2 с.л. нарязани мариновани гъби
• 2 с.л. нарязани зеленчуци от туршия
• 2 с.л. нарязан зелен фасул /от консерва/
• 2 с.л. сварен грах
• 4 с.л. майонеза
• 2 стръка целина
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме и обелваме доматите. Отрязваме капаче в горната им част и внимателно издълбаваме вътрешността им. Посоляваме леко и ги оставяме на студено.
Смесваме гъбите със зеленчуците от туршията, зеления фасул, граха и ситно нарязаните стръкове целина. Прибавяме майонезата, разбъркваме и с част от тази смес пълним издълбаните домати.
Останалата смес оформяме в средата на чиния за сервиране, а около нея подреждаме напълнените домати.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...