Продукти:
• 1 ч.ч. зрял боб
• 2 глави лук
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме боба в тенджера и го заливаме с вряла вода така, че да покрие 4-5 см над него. Захлупваме тенджерата, завиваме я с хавлиена кърпа, а върху нея слагаме вълнено одеяло. Оставаме боба да престои една нощ, след което го прецеждаме и обелваме люспите.
Връщаме го в тенджерата и отново го заливаме с вряла вода така, че да покрие 4-5 см над него. Сваряваме боба на умерен огън и пак го прецеждаме.Прибавяме ситно нарязания лук, чубрицата, червения пипер и сол на вкус и разбъркваме.
Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета и заливаме салатата с тази смес.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...