Кулинарни рецепти » Бобена салата по белишки

 Бобена салата по белишки

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял боб
• 2 глави лук
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме боба в тенджера и го заливаме с вряла вода така, че да покрие 4-5 см над него. Захлупваме тенджерата, завиваме я с хавлиена кърпа, а върху нея слагаме вълнено одеяло. Оставаме боба да престои една нощ, след което го прецеждаме и обелваме люспите.

Връщаме го в тенджерата и отново го заливаме с вряла вода така, че да покрие 4-5 см над него. Сваряваме боба на умерен огън и пак го прецеждаме.Прибавяме ситно нарязания лук, чубрицата, червения пипер и сол на вкус и разбъркваме.

Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета и заливаме салатата с тази смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало