Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава червено цвекло
• 1 малка ряпа
• 1 по-голямо парче целина
• 2-3 моркова
• 1 стрък праз /бялата част/
• 2 с.л. нарязани черни маслини
• 1 малка ябълка
• 2 с.л. белени слънчогледови семки
• сокът от 2 лимона
• 3 с.л. зехтин
• 1 к.л. смлян кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме ряпата, целината, цвеклото и морковите и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме маслините и нарязания на кръгчета праз.
Обелваме ябълките, нарязваме ги на кубчета и ги поръсваме с 1 с.л. лимонов сок. Прибавяме ги към зеленчуците, подправяме с кориандър и сол и разбъркваме.
Заливаме със зехтина и останалия лимонов сок, поръсваме с опечените слънчогледови семки и поднасяме веднага.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...