Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави червено цвекло
• 1 глава чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 4 с.л. сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме цвеклото в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на ивички.
Счукваме чесъна с малко сол и го смесваме с лимоновия сок и сметаната. Прибавяме цвеклото, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Разпределяме салатата в чиниите за сервиране и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...