Продукти: (за 4 порции)
• 2 малки глави целина
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол
За соса:
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 1 суров жълтък
• 4-5 капки оцет
• 1 ч.л. горчица
• 1 1/2к.ч. олио
• естрагон, каперси
• чесън, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме целината и я настъргваме на ренде. Поръсваме с олиото, оцета, черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и оставяме сместа да престои около половин час.
През това време намачкваме добре сварените жълтъци за соса. Прибавяме суровия жълтък, оцета, горчицата, черен пипер и сол на вкус.
При непрекъснато бъркане капка по капка сипваме олиото. Накрая добавяме ситно нарязаните естрагон, чесън и каперси. Заливаме салатата с така приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...