Продукти за 5-6 порции: 
•	750 г ябълки
•	1 голяма салата
•	1 с.л. настъргано синьо сирене
•	150 г кашкавал
•	1 твърдо сварено яйце
•	3 с.л. смлян розмарин
•	6 с.л. олио
•	3 с.л. ябълков оцет
•	1 връзка зелен лук
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на тънки резенчета. 
Покриваме дъното на салатиерата  с няколко листа от салатата и отгоре разпределяме ябълковите резенчета. Поръсваме с едро настъргания кашкавал, розмарина и накъсаните листа на салатата. 
Приготвяме дресинг от олиото, оцета, сиренето, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата непосредствено преди сервиране и поръсваме с настърганото яйце и ситно нарязания лук.
 
              Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
 
              Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
 
              Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
 
              Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...