Продукти:
• 400 г сварен бял фасул
• 3 печени червени пиперки
• 3-4 стръка целина (без листата)
• 1 връзка зелен лук
• 50 г кашу
За заливката:
• 5 с.л. зехтин
• 3 с.л. ябълков оцет
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 с.л. ситно нарязан риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме стръковете целина на малки парчета и ги смесваме с нарязаните печени чушки, отцедения фасул и нарязания на ивички лук.
Отделно смесваме продуктите за заливката и разбиваме много добре. Заливаме салатата с тази смес и я оставяме 10-15 мин да поема ароматите.
Накрая поръсваме с натрошеното кашу, украсяваме с листа от целина и поднасяме.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...