Продукти:
• 400 г сварен бял фасул
• 3 печени червени пиперки
• 3-4 стръка целина (без листата)
• 1 връзка зелен лук
• 50 г кашу
За заливката:
• 5 с.л. зехтин
• 3 с.л. ябълков оцет
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 с.л. ситно нарязан риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме стръковете целина на малки парчета и ги смесваме с нарязаните печени чушки, отцедения фасул и нарязания на ивички лук.
Отделно смесваме продуктите за заливката и разбиваме много добре. Заливаме салатата с тази смес и я оставяме 10-15 мин да поема ароматите.
Накрая поръсваме с натрошеното кашу, украсяваме с листа от целина и поднасяме.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...