Продукти: 
•	200 г сварен зрял фасул
•	250 г пресни картофи
•	1 голяма ябълка
•	1 жълта чушка
•	1 малка глава лук
•	1 магданозен корен
•	1 скилидка чесън
•	1 с.л. лимонов сок
•	2 с.л. зехтин
•	1 ч.л. сладка горчица
•	2 ч.л. ситно нарязана мащерка
•	листа от зелена салата
•	сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълката, нарязваме я на дребни кубчета, които поръсваме с лимонов сок, за да не потъмнеят. 
Нарязваме картофите на по-големи парчета и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждаме и ги слагаме при ябълката. Прибавяме ситно нарязаните магданозен корен и лук, отцедения фасул и нарязаната чушка. 
Отделно смесваме оцета и зехтина с горчицата, мащерката и счукания чесън. Посоляваме на вкус и разбиваме много добре. Заливаме салатата с тази смес и разбъркваме внимателно. 
Поднасяме върху листа от зелена салата.
 
              Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
 
              Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
 
              Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
 
              Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...