Продукти:
• 1-2 ч.ч. сварен зрял фасул
• 1 к.ч. лютеница
• 1 стрък праз
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. маслини
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме сварения фасул и го намачкваме на пюре. Прибавяме лютеницата, счукания чесън и ситно нарязания праз. Посоляваме, поръсваме с част от олиото и оцета и разбъркваме.
Разстиламе салатата в чиния за сервиране, поръсваме с останалите оцет и олио и украсяваме с маслините.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...