Продукти: 
•	1-2 ч.ч. сварен зрял фасул
•	1 к.ч. лютеница
•	1 стрък праз
•	5-6 скилидки чесън
•	1 к.ч. маслини
•	3 с.л. олио
•	3 с.л. оцет
•	сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме сварения фасул и го намачкваме на пюре. Прибавяме лютеницата, счукания чесън и ситно нарязания праз. Посоляваме, поръсваме с част от олиото и оцета и разбъркваме. 
Разстиламе салатата в чиния за сервиране, поръсваме с останалите оцет и олио и украсяваме с маслините.
 
              Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
 
              Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
 
              Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
 
              Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...