Продукти:
• 1 кг червено цвекло
• 1-2 с.л. оцет
• 1 ч.л. зехтин
• сол
За пюрето:
• 500 г картофи
• 1 глава чесън
• сокът от 1-2 лимона
• 3-4 с.л. зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме цвеклото. Заливаме главата от цвеклото с вряща вода, захлупваме и варим на умерен огън 40-45 мин. Отцеждаме свареното цвекло, нарязваме го на парченца, посоляваме го на вкус и поръсваме със зехтина и оцета.
Отделно сваряваме картофите за пюрето, обелваме ги, намачкваме ги с вирица и ги смесваме със счукания чесън. Добавяме 3-4 с.л. вода, посоляваме на вкус и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме зехтина и лимоновия сок. Бъркаме, докато получим гладка смес.
Изсипваме пюрето в средата на салатиерата, а около него разстиламе цвеклото.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...