Кулинарни рецепти » Предястия » Желирани предястия

Предястия:

Австрийска пача

Продукти: (за 6-8 порции) • 2 свински крачета • 500 г свински език • 500 г сварени свински кожички • 2-3 кисели краставички • 3 твърдо сварени яйца • 1 връзка корени за супа • 1 глава лук • 1-2 с.л. оцет • олио, черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Бял ордьовър с краставици

Продукти: • 3 краставици • 300 г извара • 120 г кисело мляко • 250 мл вода • 1 с. л. лимонов сок • 10 г желатин • 1 шепа ситно нарязан пресен лук • магданоз и копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В купа смесваме изварата, киселото мляко, л...

Желиран език

Продукти: • 1 кг телешки език • 400 г кисели краставички • 60 г моркови • 30 г магданоз • 250 г мляна лютеница • 2 варени яйца • 250 г горчица • 50 г краве масло • 20 г желатин • 15 г сол Начин на приготвяне: Сваряваме езика в подсолена вода, обе...

Желиран език по сплитски

Продукти: • 1кг телешки или свински език • 2 моркова • 2 картофа • половин глава целина • 1 твърдо сварено яйце • 25 г желатин • магданоз, сол Начин на приготвяне: Почистваме езика и го сваряваме в подсолена вода, заедно с морковите, картофите и целина...

Желиран специалитет

Продукти: • 200 г бяло пилешко месо (скариди, раци, лангусти, калмари, шунка, миди и др.) • 1 с.л. желатин • 500 мл вода • 1 с.л. вегета Начин на приготвяне: Бялото пилешко месо или избрания друг продукт сваряваме с вегетата и подреждаме в коктейлни чаши. ...

Желирана бяла риба

Продукти: • 1 бяла риба • 2 моркова • 1 парче целина • 1/2 ч.л. оцет • 20 г желатин • 5 зърна бахар • 5 зърна черен пипер • 2-3 дафинови листа • 10 маслини • 2-3 кисели краставички • 1 сварено яйце • 1/2 к.ч. олио • 300 мл рибен бульон • магданоз, ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пускаме рибата в съд с вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прецеждаме бульона в к...

Желирана риба

Продукти: • 1 голяма тлъста прясно уловена риба • 1 морков • 1 глава лук • 1 връзка копър • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата от люспите, вътрешностите, опашката и главата. Варим я в 200-300 мл студена подсолена вода. Изваждаме я ...

Желирана скумрия

Продукти: • 4 малки скумрии (около 1,2 кг) • 2 твърдо сварени яйца • 1/2 ч.ч. бяло вино • 25 г желатин • 1 лимон • зелена салата • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистените и измити цели риби пускаме в гореща подсолена вода, поръсваме...

Желирана торта от 3 вида месо

Продукти: • 600 г месо от свински бут • 600 г месо от телешка плешка с кост • 4 пилешки бутчета без кожа • 4 моркова • 6 г желатин • 1 глава лук • 1 стрък праз • половин глава целина • 10 стръка магданоз • 1 дафинов лист • 1 клонче мащерка • 12 зърна ч...

Желирана шунка

Продукти: • 300 г шунка • 250 мл червено вино • 2 твърдо сварени яйца • 25 г желатин • 2 моркова • 2 червени мариновани пиперки • 2 кисели краставички • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разтваряме желатина в 250 мл студена вода. Прибав...

Желирани доматчета

Продукти: • 500 г чери доматчета • 250 мл вода • 1 пакетче желатин • 1 с.л. зехтин • 1 скилидка чесън • босилек, сол Начин на приготвяне: Потапяме желатина във водата и го оставяме да кисне 5-6 мин. После при непрекъснато бъркане загряваме на огъня, като...

Желирано агнешко

Продукти: • 500 г агнешко месо • 1 к.ч. бяло вино • 300 г домати • 20 г желатин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме месото в подсолена вода. Прецеждаме бульона и го оставяме да изстине. В 500 мл от охладения бульон слагаме желатина и по...

Желирано печено месо

Продукти: • 1,5 кг свинско месо от бута • 1 дафинов лист • 1-2 моркова • 1 резен целина • 30 г желатин • черен пипер, сол • олио за печене на месото Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото, посоляваме и го натриваме с черен пипер и олио. Слагаме го в...

Желирано пиле

Продукти: • 1 пиле • 1 зелена пиперка • 3 домата • 25 г желатин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вода. Отцеждаме бульона и го оставяме да истине. Отстраняваме кожата и костите от свареното пиле и нарязваме месото на малк...

Желирано пиле в чашки

Продукти: • 800 г сварено пилешко месо • 2 моркова • 2 кисели краставички • 5-8 манатарки • 15 г желатин • 1-2 стръкчета магданоз • 1 стръкче целина • мазнина, • бяло вино • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вод...

Желирано свинско филе

Продукти: • 1 кг свинско филе • 1 глава лук • 3 с.л. оцет • 2 белтъка • 30 г желатин • 3 кисели краставички • 1 сварен морков • 2 твърдо сварени яйца • 10 маслини • черен пипер на зърна • сол Начин на приготвяне: В кипяща подсолена вода пускаме...

Коледна пуйка

Продукти: • 1 пуйка (около 4 кг) • 4 глави лук • 4 моркова • 1 с.л. свинска мас • 40 г желатин • 1 връзка магданоз • 1 дафинов лист • 1 щипка мащерка • сол За гарниране: • 150 г стафиди • 60 г сушени сливи (без костилки) • 40 г орехи • 40 г ...

Кюфте Сюрприз

Продукти: • 300 г месо от кокошка • 65 г бял хляб • 100 мл прясно мляко • 100 г сухи сини сливи (накиснати във вода и отцедени) • 60 г счукани орехи • 100 г майонеза • 1 пакетче (2-3 ч. л.) желатин • 1 блокче готов месен бульон • 250 мл вода • сол, черен п...

Мозайка от шунка

Продукти: • 600-700 г шунка • 2-3 моркова • 200 г зелен фасул • 500 г желе /аспик/ • 25 г желатин • 50 г стелиризирани гъби • 1-2 белтъка от твърдо сварени яйца • магданоз, сол Начин на приготвяне: Използваме остатъци от шунка, които нарязваме на малк...

Мужужи

Продукти: (за 4 порции) • 450 г свински крачета • 2 уши • 1 опашка • 20 мл оцет • 20 г моркови • 20 г лук • 2 дафинови листа • 2-3 карамфилчета • 1 щипка канела • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме и измиваме крачетата. Изчистваме, и...

Празничен ордьовър АКВАРИУМ

Продукти: • 1 ч.ч. ракия • 2 ч.ч. газирана вода • 1 с.л. лимонов сок • 1 щипка зелена сладкарска боя • 7-8 рибки от салата “Перла” • 6 зелени маслини • 6 черни маслини • 10 мидички от юфка /сварени/ • 1 с.л. царевица от консерва • 1 с.л. ситно нарязани сва...

Пъдпъдъци в желе

Продукти: • 2 пъдпъдъка • 2 ивици сланина • 20 г желатин • 20 г краве масло • няколко консервирани гъби • 20 г среда хляб • 1/2 к.ч. прясно мляко • 1 домат • 1 лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Приготвяме плънка от пастета, нарязаните...

Студен желиран заек

Продукти: • 200 г филе • 1 кг бутчета • 2 моркова • 1/2 глава керевиз • 2 дафинови листа • 8-12 зърна черен пипер • 1 водна чаша десертно червено вино • 100 г сметана или прясно мляко • 200 г аспик • 1 к.ч. бульон • 2 твърдо сварени яйца • 150 г гъби ...

напред
Начало