Кулинарни рецепти » Постна кухня » Ястия на фурна

Постна кухня:

Ориз с джанки

Продукти: • 300 г ориз • 1 к.ч. олио • 2-3 глави лук • 1 шепа джанки • 1 връзка магданоз • 1 ч. л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Задушаваме в олиото и малко вода ситно нарязания лук. Изсипваме измития ориз, заливаме с 2 ч. ч. топла вода и вар...

Ориз с кафе

Продукти: (за 4-5 порции) • 300 г ориз • 1 глава лук • 3 с.л. масло • 1 пълна с връх ч.л. смляно кафе • 1 морков • 1 резен зеле • 1 корен от магданоз • 1 резенче целина • 2 с.л. препържено масло • пащернак, сол, черен пипер Начин на приготвяне: ...

Ориз с кисело зеле на фурна

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кисела зелка • 1 ч.ч. ориз • 150 мл олио • 3-4 глави лук • черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината. Прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. В останалото...

Ориз със сирене

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. ориз • 30 г краве масло • 1-2 к.ч. натрошено сирене • 1 белтък • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изпържваме ориза в сгорещеното масло до прозрачност. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, наливаме 4 ч.ч. топла...

Ориз със сирене и домати

Продукти: (за 4 порции) • 4 с.л. ориз • 1 1/2 ч.ч. натрошено сирене • 250 г домати • 1 глава лук • половин пакетче краве масло • 1-2 с.л. счукана галета • 1 дафинов лист • магданоз, черен пипер,сол Начин на приготвяне: Сваряваме ориза в 1 ч.ч. подсоле...

Панагюрски чушки

Продукти: (за 5 порции) • 15 чушки “Долма” • 1 по-дебела филия стар хляб без кората • 1 ч.ч. настъргано сирене • 2 яйца • 1 кг домати • 1 ч.ч. олио • 1 връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в малко топла вода, отцеждаме го и го с...

Паприкаш в гювеч

Продукти: • 2-3 глави лук • 100 г грах • 1-2 тиквички • 1 патладжан • 2 картофа • 100 г зелен фасул • 2 чушки • 3-4 домата • 1 к.ч. олио • 200 г сирене • 1 с.л. брашно • 2-3 яйца • 1 ч.ч. кисело мляко • магданоз, джоджен • черен пипер, сол Н...

Паприкаш в тава

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг чушки • 4-5 глави лук • 3-4 моркова • 6-7 картофа • 5-6 домата • 1 парче целина • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в по...

Паприкаш по селски

Продукти: (за 4-6 порции) • 3-4 големи картофа • 4-5 чушки • 2-3 глави лук • 1-2 моркова • 1/2 ч. ч. олио • 1 с. л. брашно • 5-6 домата • 1 ч. л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. ...

Патладжан плакия

Продукти: • 1 кг патладжани • 5 глави лук • 4 чушки • 2 моркова • 3 домата • 5 скилидки чесън • 2 яйца • 1 ч. ч. кисело мляко • 2 дафинови листа • 1 малка главичка целина • 1,5 ч. ч. вода • 150 мл олио • сол Начин на приготвяне: Измиваме па...

Патладжан с кашкавал

Продукти: (за 3-4 порции) • 1/3 ч.ч. олио • 1 голям патладжан • 500г кашкавал • 2 ч.ч. доматен сос • 1 скилидка чесън • 1/2 ч.ч. галета • риган, сол Начин на приготвяне: Обелваме патладжана и го нарязваме на филии. Посоляваме и го оставяме в наклонен с...

Патладжанени ладийки

Продукти: • 2-3 патладжана • 150 г сирене • 4 яйца • половин пакетче краве масло • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме целите падладжани в подсолена вода и след това ги разрязваме по дължина на половинки. Издълбаваме вътрешността им и ги нам...

Патладжани на фурна

Продукти: • 1 кг патладжани • 3 домата • 1 връзка магданоз • 1 к.ч. олио • 3 яйца • 1 ч.ч. кисело мляко • сол Начин на приготвяне: Обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме и оставяме да се отцеждат 1 час. После ги подсушаваме и изпър...

Патладжани по гръцки

Продукти: • 4 патладжана • няколко дафинови листа • 2-3 клонки прясна чубрица • 1 к.ч. зехтин • 8 филета маринована в зехтин аншоа Начин на приготвяне: Цепваме с остър нож патладжаните на 5-6 места и в процепите вкарваме дафиновите листа и чубрицата. Поръс...

Патладжани по испански

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг патладжани • 3-4 червени домата, настъргани и изпържени в олио • 50 г краве масло • 2-3 червени чушки • 150 г шунка • 150 г сос за печено месо • доматен сос • магданоз, сол, черен пипер, мазнина за пържене Начин на приготвя...

Патладжани с кашкавал

Продукти: • 1 кг патладжани • 1 ч.ч. олио • 3 глави лук • 500 мл прясно мляко • 4 яйца • 200 г кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патладжаните на кубчета и ги оставяме да престоят и пуснат водата си. Измиваме ги добре. Зап...

Патладжани с чесън и лук

Продукти: (за 4 порции) • 4 големи патладжана • 5-6 глави лук • 1 глава чесън • 5-6 домата • 1 1/2 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 2 с.л. едро нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отвори...

Патладжани с чушки и домати на фурна

Продукти: • 4 патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 100 г едро счукани орехови ядки • 5 печени червени чушки • 1 глава чесън • 1 с.л. брашно • 1 връзка копър • червен и черен пипер • 1 дафинов лист • 1-2 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: О...

Патладжани с яйца и сирене

Продукти: (за 4-5 порции) • 0,5 кг патладжани • 250 г сирене • 7 яйца • 75 г мазнина • 2 червени чушки • 1 глава лук • 1/2 връзка магданоз • 5-6 зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги наситняваме. Разбър...

Патладжани със сирене

Продукти: (за 4 порции) • 12 малки патладжана • 300г сирене • 1-2 скилидки чесън • 2-3с.л. олио • 4 домата • магданоз, черен пипер и сол Начин на приготвяне: Отрязваме капачетата на патладжаните. В основната част правим плитки вертикални нарези през 1см.....

Патладжани, запечени с кашкавал

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг патладжани • 700 г кашкавал • 3 глави лук • 1 кг домати • 1 1/2 ч.ч. зехтин /или олио/ • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патладжаните надлъжно на филийки и ги пускаме във вряща подсолена вода. Вари...

Патладжани, пълнени с гъби

Продукти: • 4 патладжана • 1 морков • 1 глава лук • 1 с.л. олио • костен бульон • мащерка • 1 дафинов лист • сол За плънката: • 500 г гъби • 250 г домати • 30 г краве масло • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол Начин на ...

Перуански зеленчуци по градинарски

Продукти: (за 4 порции) • 4-5 картофа • 2-3 моркова • 1 малка тиквичка • 1 шепа грах • 200 г зелен фасул • 100 мл прясно мляко • 3 с. л. разтопено краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме обелените картофи и тиквички на кубчета, з...

Печен боб с лук и моркови

Продукти: (за 4-5 порции) • 400 г сварен боб • 6-7 глави лук • 2-3 моркова • 3-4 с.л. зехтин или масло • 1/2 с.л. пудра захар • сол, • брашно за поръсване • маслини за гарниране Начин на приготвяне: Нарязваме лука на тънки филийки, а морковите мног...

назаднапред
Начало