Кулинарни рецепти » Постна кухня » Ястия в тенджера

Постна кухня:

Зеленчуков рататуй

Продукти: (за 4 порции) • 2-3 тиквички • 1-2 патладжана • 4-5 червени домата • 2 глави лук • 2-3 скилидки чесън • 100 мл олио • магданоз, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в предварително сгорещеното ...

Зеленчукова капама

Продукти: (за 4 порции) • 2 връзки зелен лук • 600 г картофи • 4 чушки • 1 к.ч. олио • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 с.л. ситно нарязан джоджен • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. доматено пюре • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на едро, а чуш...

Зеленчукова яхния

Продукти: (за 4 порции) • 3-4 моркова • половин алабаш • 1 ч.ч. грах • 1 малка глава карфиол • 3 с.л. олио • 2 ч.л. брашно • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на дребни кубчета алабаша и морковите, а карфиола накъсваме на розички. Задушаваме ...

Зеленчуковият пудинг на Бърнард Шоу

Продукти: • 4 с. л. ситно нарязани зеленчуци /моркови, целина, малка глава лук, карфиол, зеле, алабаш, грах, спанак – цели листа, белени домати и др./ • 2 ч. л. селим • 1 връзка магданоз • 1 ч. л. градински риган • 1 щипка кимион • 2 жълтъка • 3-4 с. л. краве ма...

Зеленчуково рагу с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции) • 200-300 г кисело зеле • 5-6 картофа • 2 моркова • 1 глава целина • 150 г зелен фасул от консерва • 2 глави лук • 2-3 домата • 3 с.л. олио • 1 яйце • 1 с.л. ориз • 1 к.ч. кисело мляко • магданоз, копър • черен пипер, сол ...

Зеленчуково ястие по провансалски

Продукти: • 1-2 краставици • 1 зелена чушка • 1,5 кг домати • 1 глава лук • 2 с. л. олио • 2-3 клончета босилек • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме краставиците на полумесеци, чушката на ивици, доматите на четвъртинки, а лукът - на кръгче...

Зеленчуци по кантонски

Продукти: (за 4 порции) • 200 г печурки • 3-4 моркова • 2-3 глави лук • 3-4 домата • 2 чушки • 2 с. л. варена царевица • 2 с. л. олио • 1/2 ч. ч. бяло вино • 2 с. л. соев сос • 1 ч. л. мед (захар) • розмарин • лют черен пипер (по желание) • сол, черен...

Зеленчуци по китайски

Продукти: (за 4 порции) • 150 г соеви или бобени кълнове • 1 жълта пиперка • 1 червена пиперка • 1 морков • 1 малка тъмнозелена тиквичка • 1 парче целина • 1 глава лук • 1 к.ч. нарязан млад зелен фасул • 2-3 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. ситно нас...

Зеленчуци с кашкавал

Продукти: (за 4 порции) • 3 глави лук • 4 скилидки чесън • 3 чушки • 2 тиквички • 1 патладжан • 3 с. л. олио • 1 буркан домати • 1/2 ч. ч. бульон (може и от кубче) • 1 ч. л. захар • 100 г настърган кашкавал • магданоз, мащерка • черен пипер, сол Н...

Зеленчуци с къри

Продукти: (за 4 порции) • 1 малка глава карфиол • 4 домата • 3-4 картофа • 100 г зелен грах • 100 г зелен фасул • 1-2 глави лук • 1-2 скилидки чесън • половин пакетче краве масло • 1 к.ч. зеленчуков бульон • 1 ч.л. къри • сол Начин на приготвяне: ...

Зеленчуци с къри в херметическа тенджера

Продукти: (за 4 порции) • 3с.л. олио • 1глава лук • 1 глава карфиол • 4 моркова • 150г гъби • 3 домата • 1-2 скилидки чесън • 1с.л. вегета • 1с.л. къри • сол Начин на приготвяне: Задушаваме в тенджера под налягане ситно нарзания лук с олиото и 2с....

Зеленчуци със сос бешамел

Продукти: (за 4 порции) • 150 г грах • 150 г зелен фасул • 3-4 моркова • половин малка глава карфиол • 1 с.л. разтопено краве масло • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • сол Начин на приготвяне: Нарязваме фасула на парченца, а морковите – на малки к...

Зимна вегетарианска сарма

Продукти: (за 4 порции) • 2-3 моркова • 1 парче целина • 500 г картофи • 1 ч.ч. грах от консерва • 3 яйца • 1 к.ч. олио • 8 листа от кисело зеле • 1 к.ч. зелев сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите, морковите и целината в ...

Зимна каша

Продукти: (за 4 порции) • 400 г гъби • 2 стръка праз • половин кофичка кисело мляко • 1 яйце • 1 пакетче краве масло или 1 к.ч. олио • 2-3 с.л. брашно • магданоз, стръкчета целина • сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на лентички и ги задушаваме...

Зимни лозови сарми

Продукти: (за 4 порции) • 1 консерва лозови листа • 1 ч.ч. ориз • 2 домата /пресни или от консерва/ • 2 глави лук • 3 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 3 ч.ч. подсолена...

Зимно зеленчуково рагу

Продукти: (за 5 порции) • 1 консерва зелен грах • 2 моркова • 1 глава целина • 3 глави лук • 5 картофа • 2 с.л. брашно • 2 с.л. доматено пюре • 300 г пюре от тиквички • 4 с.л. олио • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязв...

Зрял боб с алабаш

Продукти: (за 4 порции) • 400 г боб • 2 глави лук • 1 алабаш • 6-7 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, сол Начин на приготвяне: Заливаме боба със студена вода и го варим на тих огън. Петнадесет минути след като заври, сменяме водата, като този път ...

Зрял боб с алабаш и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. зрял боб • 5-6 картофа • 1 по-малък алабаш • 2 глави лук • 4-5 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. Варим го в същата вода, докато зърната поомекнат. Прибавяме обе...

Зрял фасул в гърне

Продукти: • 400 г зрял фасул • 1 глава лук • 1 чушка • 3-4 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, джоджен, сол Начин на приготвяне: Накисваме фасула за една нощ в леко подсолена вода. На другия ден го изплакваме и го слагаме в глинено гърне заедно с...

Зрял фасул по бретански

Продукти: (за 4 порции) • 500 г зрял фасул • 1 глава лук • 1 к.ч. бяло вино • 1 1/2 ч.ч. месен бульон • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. Изплакваме, сваряваме го в 4-5 ч.ч. под...

Зрял фасул по тракийски

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г зрял фасул • 3-4 глави лук • 1 1/2 к.ч. олио • 1 с.л. доматено пюре • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и ва...

Зрял фасул с броколи

Продукти: • 400 г сварен червен фасул • 200 г замразено броколи • 100 г соеви кълнове • 400 г зелен фасул • 3 с.л. кедрови ядки • 1-2 с.л. зехтин • соев сос, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сгорещяваме леко мазнината и запържваме соевите кълнове....

Зрял фасул с гъби и кашкавал

Продукти: • 1 ч.ч. червен фасул • 400 г гъби (сварени или стерилизирани) • 1 глава лук • 1 ч.ч. настърган кашкавал • 4 с.л. соев сос • 3-4 с.л. олио • 1 ч.ч. гъбен бульон • 1 дафинов лист • копър, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба в студена в...

Зрял фасул с гъби и маслини

Продукти: • 300 г шарен боб • 250 г пресни гъби • 150 г черни маслини без костилки • 1 глава лук • 2 моркова • 1 парче целина • 2-3 сушени доматчета • 6 с.л. зехтин • 5-6 стръкчета магданоз • 1-2 листа от целина • 1 ч.л. стрита мащерка • кимион, сол ...

назаднапред
Начало