Кулинарни рецепти » Постна кухня » Ястия в тенджера

Постна кухня:

Зрял фасул с киселец

Продукти: • 400 г зрял фасул • 500 г киселец • 2 глави лук • 3-4 скилидки чесън • 5-6 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим до оме...

Зрял фасул с лапад

Продукти: (за 4 порции) • 500 г зрял фасул • 2 връзки лапад • 3 глави лук • 5-6 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • 2 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, девисил, сол Начин на приготвяне: Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ....

Зрял фасул с ориз и гъби

Продукти: • 250 г сварен червен фасул • 150 г ориз • 250 г пресни гъби • 2-3 скилидки чесън • 1 червена пиперка • 4 с.л. зехтин • 3 с.л. соев сос • 50 г кашу • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината ...

Зрял фасул с ориз и кайсии

Продукти: • 400 г сварен червен фасул • 300 г кафяв ориз • 100 г зелен фасул • 1глава лук • 2-3 скилидки чесън • 3 стръка целина (без листа) • 250 г пресни гъби • 50 г сушени кайсии • 100 г кашу • 1 л зеленчуков бульон • 4 с.л. зехтин, магданоз • черен...

Зрял фасул с ориз и царевица

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч.червен боб • 1 ч.ч. ориз • 1 консерва царевица /200 г/ • 4-5 домата • 1 глава лук • 2-3 скилидки чесън • 1 зелена пиперка • 1 морков • 1 парче целина • 1 к.ч. олио • 1 кубче зеленчуков бульон • 1 ч.л.кориандър • 1 ч.л. ...

Зрял фасул с ориз по индийски

Продукти: (за 4 порции) • 100 г черен зрял фасул • 100 г ориз • 1 зелена пиперка • 100 г краве масло • 1 ч.л. куркума • 1 ч.л. кимион • 1 щипка чесън на прах • сол Начин на приготвяне: Накисваме ориза и фасула за 1 час в студена вода, след което отцеж...

Зрял фасул с пържени филийки

Продукти: (за 4 порции) • 400 г зрял фасул • 1 глава лук • 1 ч.ч. олио • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • половин сух хляб • 1 к.ч. прясно мляко • 1 яйце • 100 г маслини • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба за 1 нощ в...

Зрял фасул с тиква

Продукти: (за 4 порции) • 250 г зрял фасул • 750г тиква • 2 глави лук • 1 к.ч.олио • джоджен, червен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме фасула със студена вода, докато го покрие, и варим 30 мин.. Прибавяме част от мазнината и варим до омекване заедно ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на средни по големина парчета морковите, цели...

Зрял фасул с чесън

Продукти: (за 4 порции) • 300 г зрял фасул • 1 парче свинска кожа • 5-6 скилидки чесън • 2 с.л. свинска мас • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден прибавяме свинската кожа, захлу...

Зрял фасул със сини сливи

Продукти: • 2 ч.ч. зрял фасул • 1 ч.ч. сушени сини сливи • 2 с.л. краве масло • 1 к.ч. течна сметана • 1 с.л. захар • 2 с.л. настърган кашкавал • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Заливаме сливите с вряща вода, за да набъбнат, сле...

Зрял фасул със спанак

Продукти: (за 4 порции) • 11/2 ч.ч. зрял фасул • 500 г спанак • 1 глава лук • 3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. След това изплакваме и го възваряваме 5 мин в затворена тенджера под налягане. Преце...

Зрял фасул със сухи чушки

Продукти: (за 4 порции) • 400 г зрял фасул • 4 сухи чушки • 2 домата • 4 глави лук • 1 к.ч. олио • 1-2 люти чушлета • джоджен, магданоз, сол Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула н...

Зряла бакла яхния

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г зърна от зряла бакла • 1 к.ч. олио • 1 глава лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Накисваме баклата за 1 нощ в подсолена вода. На другия ден стривам...

Кайкана каша

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. препечено брашно • 1 глава лук • 1-2 к.ч. олио • 1 яйце • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляме в друг съд заедно с ча...

Капама от пресен лук

Продукти: (за 4 порции) • 3 връзки пресен лук • 6-7 картофа • 4 с.л. олио • 1 ч.ч. доматен сок • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. препечено брашно • 2-3 листенца мента или стръкчета джоджен • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на парченца, ...

Картофена яхния с горчица

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг картофи • 1 главичка лук • 2с.л. оцет, • 500 мл зеленчуков бульон • 2 с.л. брашно • 50 мл олио • 1 щипка захар • сол Сваряваме цели необелените картофи. Обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Задушаваме нарязания...

Картофена яхния с ориз

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг картофи • 3 глави лук • 1 с.л. доматено пюре или 2 домата • 1/2 ч.ч. ориз • 1 ч.л. червен пипер • 5-6 с.л. олио • 1/2 китка магданоз • сол Начин на приготвяне: Почистваме и нарязваме ситно лука. Задушаваме го до златист...

Картофена яхния с праз

Продукти: (за 4-5 порции) • 2-3 стръка праз • 7-8 картофа • 4 с.л. олио • 1 ч.ч. зелев сок • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. стрита чубрица • сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме праза на колелца и го задуша...

Картофена яхния с чесън

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг картофи • 2 глави чесън • 2 домата /пресни или от консерва/ • 4 с.л. олио • магданоз, чубрица, сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме заедно с чесъна в олиото и 4-5 с.л. вода. ...

Картофи в кисел сос

Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г картофи • 1 глава лук • 2 с.л. брашно • 5-6 с.л. олио • 2 с.л. оцет • 7-8 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. ситно нарязан магданоз /или копър/ • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в подсолена в...

Картофи с гъбено рагу

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг картофи • 750 г печурки • 1 с.л. лимонов сок • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 2 зърна карамфил • 8 зърна черен пипер • 3 с.л. краве масло • 4 с.л. сухо бяло вино • 125 мл сметана • копър, сол Начин на приготвяне: ...

Картофи с магданоз

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг картофи • 1 глава лук • 3-4 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1 връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вода. Прибавяме картофите, наряза...

Картофи с тиквички

Продукти: (за 4 порции) • 6-7 картофа • 1-2 тиквички • 4-5 с.л. олио • 1 ч.ч. сметана • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме тиквичките и картофите и ги нарязваме на кръгчета. Запържваме ги в олиото, което сме сгорещили в отвор...

назаднапред
Начало