Кулинарни рецепти » Ястия с птици » Ястия на фурна

Ястия с птици:

Месо от пуйка в тесто

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2/3 пакетче краве масло • 2-3 с.л. вода • 1 яйце • сол За плънката: • 600 г печено месо от пуйка • 500 мл прясно мляко • 4 с.л. ситно нарязана целина • 150 г гъби • половин пакетче краве масло • 4 с.л. брашно • сол ...

Мусака от пиле и маслини

Продукти: • 1 пиле • 1/2 ч.ч. ориз • 3 яйца • 2 глави лук • половин глава чесън • 20 маслини без костилките • 100 г кашкавал • 1-2 с.л. олио • черен пипер • сол • по желание малко шунка Начин на приготвяне: Сваряваме пилето, обезкостяваме го и ...

Мусака от пилешко месо с тиквички

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 4 тиквички • 2 глави лук • 4 домата • 60 г краве масло • 1 ч.ч. настърган кашкавал • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме пилето със студена вода и го сваряваме на тих огън. Обезкостяваме, нарязваме го...

Мусака с пилешко и гъби

Продукти: • 2 глави кромид лук • 1 кг картофи • 500 г гъби • 1-2 моркова • 2-3 сварени яйца • 2-3 домата • 500 г сварено пилешко месо • 1 с.л. чубрица • сол и черен пипер За заливката: • 5-6 с.л. брашно • 4 яйца • 2 ч.ч. прясно мляко • олио ...

Никарагуанска пълнена кокошка

Продукти: • 1 средно голяма кокошка • 300-400 г свинско месо • 3 картофа • 3 моркова • 7 репички • 6 домата • 1 скилидка чесън • 3 глави лук • 10 маслини • 2 с.л. стафиди • 2 с.л. захар • 3 с.л. доматено пюре • 2 с.л. олио или маргарин • сол, черен...

Огретен от спанак и пилешко месо

Продукти: • 1 пиле • 2 връзки спанак • половин връзка зелен лук • половин пакетче краве масло • 6 яйца • 1 кофичка кисело мляко • 1 с.л. брашно • 100 г настърган кашкавал • индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В широка тенджера...

Панирани пилешки бутчета

Продукти: • 4 пилешки бутчета • 1 ч.л. червен пипер • 2 яйца • 2 с.л. прясно мляко • половин връзка магданоз • 4 с.л. брашно • 6 с.л. галета • 8 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме бутчетата и ги подсушаваме с чиста кърпа. На...

Патица /дива/ с червено зеле

Продукти: (за 4 порции) • 600 г месо от патица • половин червена зелка • 50 г сланина • 3 с.л. олио • 1 с.л. настъргана целина • 1 морков • 1 главичка лук • 30 г краве масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порци...

Патица с ориз

Продукти: (за 4 порции) • 600 месо от патица • 1 голяма глава лук • 1 морков • 1 парче целина • 2 с.л. олио • 6-7 домата • 50 г гъби • 50 г сланина • 1 ч.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • магданоз, черен пипер, сол. Начин на приготвяне: Наря...

Патица с прясно зеле

Продукти: • 1 патица (около 2 кг) • 1 прясна зелка • 5-6 домата • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • сол Начин на приготвяне: Натриваме почистената и измита патица със сол и я разрязваме откъм гърдите. Слагаме я във вряща подсолена вода и ва...

Патладжани, пълнени с пилешко месо

Продукти: (за 4 порции) • 2 патладжана • 1 домат • 1/4 печено пиле • 30 г краве масло • 1 глава лук • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме патладжаните надлъжно на половинки и ги варим 10 мин в подсолена вода. Изваждаме ги издълбаваме...

Петровско пиле с гъби

Продукти: • 1 голямо пиле • 5-6 връзки пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 250 г пресни гъби • 2 с.л. олио • 500 мл червено вино • 100 мл пилешки бульон • 1 дафинов лист • индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разрязваме пилето...

Печен фазан с ябълки

Продукти: (за 3-4 порции) • 1 фазан • 80 г краве масло • 3 кисели ябълки • 1 к.ч. сметана • 1 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме фазана, поръсваме го с черен пипер и брашно и го изпържваме от всички страни в половината от масло...

Печена гъска

Продукти: (за 6-8 порции) • 1 млада гъска • 1 ябълка • 3-4с.л. захар • майорана, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме гъската, поръсваме я отвътре и отвън с майорана и черен пипер. Слагаме във вътрешността на гъската обелената ябълка, на ко...

Печена патица

Продукти: • 1 патица • 1 пакетче краве масло • 1 ч.ч. бяло вино • 1 щипка сух пелин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Натриваме патицата със сол и черен пипер, а в коремната й кухина слагаме пелинът. Поръсваме със сока от лимона и оставяме да престои...

Печена патица с плодове

Продукти: • 1 патица • 500 г сушени сливи • 2 кг ябълки • лимонов сок • 60 г краве масло • сол и черен пипер Начин на приготвяне: Почистваме, измиваме и подсушаваме патицата. Натриваме я със сол и черен пипер и обливаме с лимонов сок. Нарязваме на ...

Печена патица с ябълки

Продукти: (за 6 порции) • 1 патица (или средно голяма гъска) • 1,5 кг дребни и 8 по-едри кисели ябълки • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. счукан кимион • 1 връзка магданоз • 8-10 маслини • сол, черен пипер • сметана За соса: • 1 с.л. брашно • 1/2 ч.ч. птичи ...

Печена пуйка

Продукти: • 1 пуйка • 50 г сланина • 2 с.л. брашно • 80 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Слагаме пуйката в подходяща тенджера, наливаме вода, която да я покрива, и варим на умерен огън. Щом месото поомекне, изваждаме пуйката, подсушава...

Печена пуйка със зеле

Продукти: • 1 пуйка • 1 кисела зелка • 1 глава лук • 1 к.ч. олио • 1 ч.ч. бяло вино • 10-12 зърна черен пипер • 1 дафинов лист, сол Начин на приготвяне: Сваряваме пуйката в подсолена вода. Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме в сгорещената мазн...

Печена пълнена кокошка

Продукти: • 1 кокошка • 3 ябълки • 200 г шунка • 1 ч.ч. прясно мляко • 50 мл коняк • 1 ч.ч. трохи от хляб • 1 яйце • 1 лимон • лук, чесън • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме и почистваме ябълките, нарязваме ги на дребни куб...

Печена пълнена пуйка със зеле

Продукти: • 1 пуйка с дреболиите • 1 кисела зелка • 5-6 глави лук • 1 пакетче краве масло • 1 ч.ч. ориз • 50 г стафиди • 100 г сланина • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме дреболиите и ги нарязваме. Нарязваме лука на сит...

Печени пилета с хлебна плънка

Продукти: (за 4-6 порции) • 2 млади пилета с дреболиите • 1 ч.ч. олио • 1 ч.ч. прясно мляко • 3 филии сух бял хляб • 3 яйца • червен и черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Посоляваме пилетата отвън и отвътре, поръсваме се с черен и червен п...

Печени пъдпъдъци на шиш

Продукти: (за 2 порции) • 4 пъдпъдъка • 200 г сланина или пушени гърди • 8 лозови листа • 30 г краве масло • 1 к.ч. бульон • 4 филии бял хляб • 2 с.л. мазнина • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън с маслото, кое...

Печени яребици

Продукти: (за 4 порции) • 2 яребици • 60 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Слагаме яребиците в тенджера, в която сме разтопили маслото, да се задушат. Обръщаме от всички страни, за да получим златиста глазура. След като задушим яребици...

назаднапред
Начало