Кулинарни рецепти » Патладжани, пълнени с пилешко месо

 Патладжани, пълнени с пилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 2 патладжана
• 1 домат
• 1/4 печено пиле
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните надлъжно на половинки и ги варим 10 мин в подсолена вода. Изваждаме ги издълбаваме сърцевината им и я накълцваме на ситно.

Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина, прибавяме обеления и ситно нарязан домат, ситно нарязаното пилешко месо и скълцаната сърцевина от патладжаните, посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме сместа и я запържваме.

След това пълним с нея издълбаните патладжани и ги печем в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало