Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с дренки и ориз

 Пълнено пиле с дренки и ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 1 пиле /около 1,5 кг/
• 1 ч.ч. мариновани дренки
• 1 1/2к.ч. ориз
• 1 кг картофи
• 1 глава червен лук
• 1 малка зелена чушка
• 1 малък домат
• 1 к.ч. олио /или разтопено краве масло/
• листа от целина
• босилек, магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето. Посоляваме го отвътре и отвън. Почистваме дренките от костилките и ги нарязваме на дребно.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от мазнината. Прибавяме ориза и ситно нарязаните чушка, целина, босилек, магданоз и копър. Пържим при непрекъснато бъркане. Накрая посоляваме, поръсваме с черен пипер и смесваме с дренките и настъргания домата.

Пълним пилето с тази смес, като сипваме в плънката малко гореща вода. Зашиваме го и го слагаме в тавичката. Наливаме останалата мазнина и малко гореща вода и печем на умерен огън.

По време на печенето често обръщаме пилето и го обливаме със соса от печенето. Когато крилцата и краищата на кълките се зачервят, обвиваме ги във фолио, за да не прегорят. Към средата на печенето слагаме в тавата и обелените и нарязани картофи.

Сервираме готовото пиле, гарнирано с плънката и картофите.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало