Продукти: (за 4 порции)
• 800 г бяло месо от пуйка
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 200 г гъби
• 200 г кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки шницели. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и заливаме шницелите с половин пакетче разтопено краве масло. Оставяме ги да престоят 1-2 часа в хладилника, след което ги заливаме с виното и ги изпичаме във фурната.
Нарязваме гъбите ги на ситно и ги задушаваме в останалото масло. Посоляваме ги, поръсваме ги със ситно нарязания магданоз и малко черен пипер, разбъркваме и изсипваме върху месото. Отгоре нареждаме много тънко нарязани филийки кашкавал.
Запичаме още малко, докато кашкавалът започне да се топи. Изваждаме от фурната, поръсваме малко червен пипер и поднасяме веднага.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...