Кулинарни рецепти » Мариновано пилешко с гъби и лук

 Мариновано пилешко с гъби и лук

Продукти:

• 1 кг пилешко филе
• 2-3 глави лук
• 400 г гъби
• 4 с. л. сухо бяло вино
• сока от половин лимон
• 3-4 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 с. л. босилек
• 2 с. л. горчица
• 2-3 големи скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета (като за шишчета). Смесваме в купа горчицата, виното, сока от лимона, олиото, босилека, счукания чесън, магданоза, сол и черен пипер и много добре разбъркваме.

Мариноваме месото в тази смес за около 20 минути. Нарязваме гъбите на едро (по-малките оставяме цели), а лука – на полумесеци. Добавяме ги към месото, разбъркваме добре и изсипваме заедно с маринатата в плик за печене.

Завързваме плика, надупчваме го с нож на няколко места и го поставяме в съд за печене. Печем около час и половина във фурна, загрята до 200°С.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало