Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 3 глави лук
• 1 чушка
• 1 домат
• 1 ч.л. чубрица
• 1 ч.л. сминдух
• магданоз, черен пипер, сол
За кората:
• 1 непълна кофичка кисело мляко
• 1-2 ч.ч. брашно
• 1 с.л. олио
• 1 яйце
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Замесваме средно твърдо тесто от продуктите и разточваме кора с по-големи размери от тавата, която ще използваме. Разстиламе я в намаслената тава и я поръсваме обилно с мазнина.
В сгорещено олио запържваме ситно нарязаните лук, чушка, домат и подправки. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязваме пилето на порции. Разбъркваме ги с лучената смес и ги разстиламе върху кората.
Прегъваме кората като пакет, поръсваме я с мазнина и я пробождаме на няколко места с вилица. Покриваме с алуминиево фолио и печем в умерена фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...