Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 150 г гъби
• 3-4 моркова
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 40 г краве масло
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с едро нарязаните лук и моркови. Нарязваме го на порции, които слагаме в тавичка заедно с разтопеното масло.
Попарваме гъбите, нарязваме ги на малки парченца и ги слагаме в тавичката заедно със счукания чесън и 8-10 зърна черен пипер. Наливаме виното и 1 к.ч. от бульона, в който сме варили пилето. Поръсваме настъргания кашкавал и печем в умерена фурна, докато кашкавалът се позачерви.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...