Кулинарни рецепти » Пиле с гъби

 Пиле с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 150 г гъби
• 3-4 моркова
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 40 г краве масло
• 1 к.ч. бяло вино
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с едро нарязаните лук и моркови. Нарязваме го на порции, които слагаме в тавичка заедно с разтопеното масло.

Попарваме гъбите, нарязваме ги на малки парченца и ги слагаме в тавичката заедно със счукания чесън и 8-10 зърна черен пипер. Наливаме виното и 1 к.ч. от бульона, в който сме варили пилето. Поръсваме настъргания кашкавал и печем в умерена фурна, докато кашкавалът се позачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало