Кулинарни рецепти » Пилешки пържоли с шунка и гъби

 Пилешки пържоли с шунка и гъби

Продукти:

• 4 пилешки пържоли
• 4 филийки шунка
• 100 г гъби
• 100 г кашкавал
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пържолите с черен пипер и сол, овалваме ги в галетата, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.

Нареждаме готовите пържоли в тавичка и върху всяка слагаме филийка шунка и по малко от нарязаните гъби. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем в умерено загрята фурна, докато кашкавалът се зачерви.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало