Кулинарни рецепти » Златоградско гювече

 Златоградско гювече

Продукти:

• 500 г пилешки гърди
• 200 г стерилизирани печурки
• 4 глави лук
• 3 чушки
• 150 г кашкавал
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. олио
• чубрица, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаните гъби, чушки и лук и също ги запържваме.

Когато зеленчуците поомекнат, посоляваме и поръсваме с чубрица и магданоз. Наливаме доматения сок, разбъркваме и разпределяме сместа в 4 глинени гювечета.

Покриваме с лентички от кашкавала и печем в умерена фурна.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало