Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 картофа
• 2 пиперки
• 1 морков
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето със сол и черен пипер отвън и отвътре.
Приготвяме плънка от ситно нарязаните картофи, морков и чушки, към които добавяме маслото и посоляваме. Напълваме пилето и зашиваме отвора. Намазваме обилно с мазнина и го слагаме в тавичка.
Наливаме 1 ч.ч. вода и печем в умерена фурна. През време на печенето често мажем пилето с мазнина и го обливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...