Кулинарни рецепти » Пиле в катма

 Пиле в катма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 8 катми
• 2 глави лук
• 1 кг гъби
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, джоджен, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода. Обезкостяваме го и го нарязваме на малки парчета.

Запържваме в сгорещена мазнина ситно нарязаните лук, гъби и пиле. Прибавяме червения и черния пипер, магданоза и джоджена. Посоляваме и разбъркваме.

Разпределяме сместа върху катмите, навива ме ги на рула, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги запичаме в умерена фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало