Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 8 катми
• 2 глави лук
• 1 кг гъби
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, джоджен, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода. Обезкостяваме го и го нарязваме на малки парчета.
Запържваме в сгорещена мазнина ситно нарязаните лук, гъби и пиле. Прибавяме червения и черния пипер, магданоза и джоджена. Посоляваме и разбъркваме.
Разпределяме сместа върху катмите, навива ме ги на рула, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги запичаме в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...