Кулинарни рецепти » Пълнени домати

 Пълнени домати

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г бяло пилешко месо
• 1 малка глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 лъжица олио
• 8 големи домата
• 4 сухара
• 2 яйца
• 20 черни маслини
• 250 г кашкавал
• 80 г пушен салам
• магданоз, босилек
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото, лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в сгорещено олио.

Отрязваме капаче на доматите и ги издълбаваме. Поръсваме ги отвътре със сол и черен пипер. Отделно пасираме вътрешността им.

Смесваме едро натрошения сухар с месото, яйцата, нарязаните на парченца маслини, нарязания на кубчета кашкавал, магданоз и босилек. Подправяме със сол и черен пипер. Пълним доматите със сместа.
Нарязваме салама на парченца и го задушаваме. Разбъркваме с пасираните домати и го изсипваме в тавичка. Нареждаме доматите отгоре. Печем 20-25 мин на 200°С. Гарнираме с листа от босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало