Продукти: (за 2 порции)
• 4 пъдпъдъка
• 200 г сланина или пушени гърди
• 8 лозови листа
• 30 г краве масло
• 1 к.ч. бульон
• 4 филии бял хляб
• 2 с.л. мазнина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън с маслото, което сме смесили със сол и черен пипер. Увиваме всеки пъдпъдък във филийка от сланината и в 2 лозови листа, като ги завързваме с конци.
Приготвяме дървен шиш, който да е малко по-дълъг от тавата, в която ще печем пъдпъдъците. Нанизваме пъдпъдъците на шиша и го закрепваме за ръба на тавата. Поръсваме с малко мазнина и печем в гореща фурна, като често въртим шиша и поръсваме с мазнина и бульон.
Навлажняваме хлебните филии с бульон и ги изпържваме в горещата мазнина. Изваждаме изпечените пъдпъдъци от шиша, отстраняваме конците и листата и ги нареждаме върху изпържените хлебни филийки. Непосредствено преди да поднесем, поливаме със соса от печенето.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...