Кулинарни рецепти » Патица /дива/ с червено зеле

 Патица /дива/ с червено зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо от патица
• половин червена зелка
• 50 г сланина
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. настъргана целина
• 1 морков
• 1 главичка лук
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го натриваме с черен пипер и сол.

В сгорещеното олио запържваме нарязаната на парчета сланина, настърганите целина и морков и ситно нарязания лук. Нареждаме отгоре порциите месо, наливаме съвсем малко вода и печем в умерено загрята фурна.

Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме с маслото и малко вода. Поднасяме патицата със задушеното зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало