Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка с кайма

 Пълнена пуйка с кайма

Продукти:

• 1 пуйка с дреболиите
• 1 к.ч. олио
• 250 г кайма /смес/
• половин кисела зелка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 глава лук
• 1 с.л. свинска мас
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвътре и отвън.

Попарваме дреболиите с вряла вода, нарязваме ги и ги запържваме заедно с каймата. Поръсваме с наситнен магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме млякото, разбъркваме и пълним пуйката с тази смес. Зашиваме отвора и слагаме птицата в тавичка.

Нарязваме зелето на ситно и го смесваме със ситно нарязания лук. Прибавяме червения пипер и разтопената свинска мас и разбъркваме. Разстиламе сместа около пуйката, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна, като периодично обръщаме пуйката и я ръсим с бяло вино.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало