Кулинарни рецепти » Бекаси на фурна

 Бекаси на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 2 бекаса
• 300 г арпаджик
• 250 г гъби
• 250 г дребни картофчета
• 60 г краве масло
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме бекасите отвън и отвътре, поръсваме с черен пипер и слагаме да се пекат като ги заливаме с олио.

Изчистваме арпаджика и го варим в подсолена вода почти до омекване. След това го отцеждаме и го изпържваме в половината от маслото.Изчистваме и нарязваме гъбите на ивички, след което ги задушаваме в останалото масло и ги посоляваме. Обелваме картофчетата и ги изпържваме цели. Смесваме трите гарнитури и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Разрязваме опечените бекаси на по две половини и ги слагаме в чиния за сервиране. Между тях нареждаме гарнитурите и заливаме със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало