Кулинарни рецепти » Колумбийско тимбале

 Колумбийско тимбале

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г варено пилешко месо
• 200 г шунка
• 200 г гъст доматен сос или кетчуп
• 2-3 с.л. натрошено сирене
• 1/3 ч.л. настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме месото и шунката през месомелачка. Прибавяме доматения сос и подправяме със сол, черен пипер и настърганата лимонова кора.

Изсипваме сместа в огнеупорни или керамични купички, намазани добре с мазнина, поръсваме отгоре със сирене и печем половин час в умерена фурна.

Отделяме внимателно тимбалето от купичките с нож и го изсипваме в отделни чинийки. Гарнираме с картофено пюре или задушен (варен) ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало