Продукти: (за 4 порции)
• 200 г варено пилешко месо
• 200 г шунка
• 200 г гъст доматен сос или кетчуп
• 2-3 с.л. натрошено сирене
• 1/3 ч.л. настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме месото и шунката през месомелачка. Прибавяме доматения сос и подправяме със сол, черен пипер и настърганата лимонова кора.
Изсипваме сместа в огнеупорни или керамични купички, намазани добре с мазнина, поръсваме отгоре със сирене и печем половин час в умерена фурна.
Отделяме внимателно тимбалето от купичките с нож и го изсипваме в отделни чинийки. Гарнираме с картофено пюре или задушен (варен) ориз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...