Кулинарни рецепти » Печено пиле по френски

 Печено пиле по френски

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 пиле 1,5 кг,
• 15 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 12 стръка розмарин
• 12 стръка мащерка
• 150 мл пилешки бульон
• 2 с.л. течна сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото заедно с маслото и пържим пилето цяло около 5 мин, като го обръщаме, за да се зачерви равномерно. Поръсваме го със сол и черен пипер, а в сгъвките на бутчетата слагаме стръкове мащерка и розмарин, както и нарязаните на филийки скилидки чесън.

Добавяме 50 мл бульон, захлупваме и задушаваме 45 мин. Отхлупваме и печем още 15 мин. Прехвърляме цялото пиле в съда за сервиране и го държим в изключена, но топла фурна.

В тиган наливаме соса от пърженето и остатъка от бульона. Възвираме с непрекъснато бъркане. Сваляме от котлона, щом намалее наполовина. Оставяме да поизстине, наливаме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и го наливаме в сосиера.

Преди сервиране украсяваме пилето с останалите стръкове мащерка и розмарин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало