Кулинарни рецепти » Пилешки рулца

 Пилешки рулца

Продукти:

• 4 големи пилешки гърди (по 200 г)
• 125 г моцарела
• 8 парчета бекон
• 2 с.л. топено масло
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме пилешкото на две по дължина, начукваме парчетата и ги поръсваме със сол и черен пипер. Моцарелата нарязваме на кубчета.

Върху всяко филе слагаме парче бекон, поръсваме с моцарела и завиваме рулца. Изпържваме ги в топеното масло и ги слагаме за 25 мин в загрята на 180 градуса фурна.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало