Продукти: (за 3-4 порции)
• половин по-едро пиле
• 2 с.л. олио или масло
• 1 главичка лук
• 1 шепа наситнени манатарки или печурки
• 100 г млечен грах от консерва
• 1 с.л. соев сос
• 1 ч.л. захар
• 3-4 яйца
• 3 с.л. десертно бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилето, махаме му кожата и от нея и костите с малко вода сваряваме бульон, който трябва да е около 250 мл. Посоляваме.
Нарязваме суровото месо на ивички и ги поизпържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме наситнения лук, граха и гъбите, пържим още 3-4 мин и наливаме соевия сос. Подправяме със сол и захар и задушаваме под капак, докато месото омекне. Малко преди да го свалим от котлона наливаме виното.
Разбиваме яйцата и с бъркане ги прибавяме в изстиналия бульон.
Приготвяме огнеупорни купички, разпределяме месната смес в тях и отгоре заливаме с разбитите яйца и бульон. Слагаме купичките в тава с вода и ги печем на водна баня в умерена фурна, докато хванат златиста коричка.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...