Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 4-5 с.л. олио
• 4-5 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода. След това го обезкостяваме и нарязваме на дребни късчета.
Нарязваме лапада и лука и ги задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме накъсаното пилешко месо и разбитите яйца и разбъркваме. Поръсваме с червения пипер, слагаме размитото с малко вода доматено пюре и посоляваме.
Изсипваме сместа в тавичка, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...