Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с пресни картофи

 Пълнено пиле с пресни картофи

Продукти:

• 1 пиле
• 700 г пресни картофи
• 1 връзка зелен лук
• 1 морков
• 1 ч.ч. ориз
• 150 г стерилизирани гъби
• 1/2 к.ч. олио
• половин малка бира
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме моркова, нарязан на кубчета и също го запържваме. После добавяме ориза, нарязаните гъби и малко наситнен магданоз.

Наливаме 2 ч.ч. вода и готвим, докато оризът поеме водата. Накрая подправяме с джоджен, черен пипер и сол, разбъркваме и отстраняваме от огъня.

Напълваме почистеното и измито пиле с приготвената смес, зашиваме отвора и го слагаме в глинен гювеч. Наоколо нареждаме картофите, разрязани на половинки, поръсваме с черен пипер е сол, наливаме бирата и печем около 2 часа в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало