Кулинарни рецепти » Месо от пуйка в тесто

 Месо от пуйка в тесто

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 2/3 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. вода
• 1 яйце
• сол

За плънката:

• 600 г печено месо от пуйка
• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. ситно нарязана целина
• 150 г гъби
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги изпържваме в малко мазнина, след което ги нарязваме на парченца. Нарязваме месото на ситни късчета.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното за плънката. Постепенно разреждаме с прясното мляко, посоляваме на вкус и варим няколко минути. Прибавяме гъбите, месото и целината. Посоляваме на вкус и бъркаме сместа върху огъня, докато получим гъста плънка.

Разбиваме маслото за тестото на пяна. Сипваме брашното, водата и сол на вкус. Омесваме маслено тесто.

Покриваме дъното на намаслена тавичка с 2/3 от омесеното тесто. Отгоре разстиламе приготвената плънка. От останалото тесто разточваме кора с формата на тавата и покриваме с нея плънката. Притискаме плътно краищата на тестото.

Намазваме отгоре с разбитото яйце. Печем в началото 10-15 мин в много гореща фурна, а след това допичаме в слаба фурна.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало