Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци

 Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 2 зелени камби
• 3 домата
• 1 лист целина
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме камбите на ивички. Обелваме доматите, почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на ситно. Магданоза и целината също нарязваме на ситно. Заливаме бутчетата с 4 ч.ч. вряла подсолена вода и ги варим, докато поомекнат.

Слагаме в тавичка ситно нарязания лук и малко масло, сипваме 2-3 с.л. бульон, посоляваме на вкус и задушаваме във фурната. Когато лукът поомекне, прибавяме доматите, камбите, магданоза и целината. Наливаме 4 ч.ч. горещ бульон и прибавяме маслото. Кипваме сместа, прибавяме ориза и поръсваме с черен пипер и сол.

Нареждаме отгоре бутчетата. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем в умерена фурна. Когато продуктите поемат напълно бульона, отстраняваме фолиото и печем още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало