Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци

 Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 2 зелени камби
• 3 домата
• 1 лист целина
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме камбите на ивички. Обелваме доматите, почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на ситно. Магданоза и целината също нарязваме на ситно. Заливаме бутчетата с 4 ч.ч. вряла подсолена вода и ги варим, докато поомекнат.

Слагаме в тавичка ситно нарязания лук и малко масло, сипваме 2-3 с.л. бульон, посоляваме на вкус и задушаваме във фурната. Когато лукът поомекне, прибавяме доматите, камбите, магданоза и целината. Наливаме 4 ч.ч. горещ бульон и прибавяме маслото. Кипваме сместа, прибавяме ориза и поръсваме с черен пипер и сол.

Нареждаме отгоре бутчетата. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем в умерена фурна. Когато продуктите поемат напълно бульона, отстраняваме фолиото и печем още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало