Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 60 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• 500 г сметана
• 1/2 ч.л. мащерка
• 1/2 ч.л. розмарин
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме бутчетата в тавичка, посоляваме и напръскваме с лимоновия сок. Прибавяме маслото и покриваме тавичката с алуминиево фолио. Печем ги около 1 час в умерена фурна.
Отстраняваме фолиото и поръсваме бутчетата със смес от червения пипер, мащерката, ригана и розмарина. Покриваме ги със сметаната и поръсваме останалата част от подправките. Запичаме още 15мин в умерена фурна.
Поднасяме бутчетата, залети със соса, в който са се пекли.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...